Det godaste LCHF brödet jag bakat!

När jag valde att utesluta gluten från min kost tänkte jag: No more bread! Att ta bort ris, pasta och socker var ingen större fara utan det var brödet jag skulle sakna. Jag är uppvuxen med hembakat bröd och det åt vi till alla maträtter. Jag menar verkligen alla! Hur skulle man annars bli mätt? Det var argumentet från de äldre i huset. Även om jag idag kan bli mätt utan bröd känner jag att vissa maträtter blir godare med bröd till.

Att hitta det godaste LCHF brödet har krävt många brödbak. Antingen är de för platta, äggiga eller inte ”brödiga” nog. En hel del recept kräver dessutom riven ost vilket jag anser vara alldeles för tidskrävande. Jag bestämde mig för att byta ut osten mot olivolja och efter ett antal försök har jag nu hittat ett supergott LCHF bröd! Det är gott, nyttigt, mättande och stort som en riktig limpa bröd.  Jag lovar att du kommer gilla det här!

IMG_3133IMG_3117IMG_3089IMG_3078

For recipe click Läs mer!

Recept: En limpa LCHF bröd:

9 ägg
3 dl solrosfrö
0,75 dl sesamfrö
0,75 dl linfrö
0,75 dl olivolja
1,5 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
Extra linfrö till att strö över brödet

Vispa äggen poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggen tillsammans med fröna. Tillsätt olivoljan och vispa till en jämn smet. Häll den i en bakplåtsklädd form. Toppa med linfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min, 175 grader. Låt svalna på ett galler innan du skivar det.

Tips: Du bör inte ha brödet i rumstemperatur mer än två dagar utan frys in istället.

RECIPE IN ENGLISH:

Low carb bread by D:

9 eggs
300 ml sunflower seeds
75 ml sesame seeds
75 ml flaxseeds
75 ml olive oil
150 ml dry potato fiber
4 tablespoons psyllium husk
3 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoon salt

Preheat the oven to 175 degrees celcius. In a large bowl, whisk the eggs. Add the seeds and the olive oil. Combine dry ingredients well and add to the wet. Spread the batter into your prepared baking pan and bake for 45 minutes. Remove from the pan and cool on a rack before slicing.

Annonser

5 reaktioner på ”Det godaste LCHF brödet jag bakat!

  1. Det var riktigt gott Diana! Speciellt dag 2 …luftigt och inte så tungt och kompakt som lchf bröd kan vara. Tack för ett bra brödrecept! Nu äts det mackor 🙂 K ram!

  2. Hej,det ser jättegott ut!
    Finns det någon möjlighet att byta ut pofiber mot något annat ( min mage tål inte det)? Och isåfall vad och vilken mängd tror du?

    /tack på förhand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s