Avokadoglass, enkelt och gott!

2001 reste min man och jag runt i Vietnam i några veckor. En underbar resa med flera matminnen, några mer udda än andra. Det var då jag provade avokadoshake för första gången. Jag vill inte påstå att dricka avokadoshake var lika udda som kobran vi åt, men det var inget jag provat tidigare. Inte ormen heller för den delen. När vi väl hade smakat avokado i sötare form, var det något vi beställde så ofta vi bara kunde. Väl hemma i Sverige…började jag göra både glass och smoothie.

Avokadoglass är inget som säljs i affären vilket det absolut borde. Det är den krämigaste glassen jag någonsin smakat. Om du är en avokadoälskare, borde du prova detta recept. Ett enkelt recept som endast kräver 10 min i en glassmaskin. Jag har inte provat att göra det utan maskin, men det fungerar säkert lika bra att frysa den i en form i frysen. Testa!

IMG_3414IMG_3380IMG_3370
IMG_3412

For recipe, click ”Läs mer”

Recept för avokadoglass ca 3 portioner:

Mängden gäller för en skål som tillhör glassmaskinen.

2 mogna avokado
2 dl grädde, 40 %
1 äggula
0,75-1 dl sukrin melis, eller strösocker
1 tsk vaniljpulver
kokosflingor som garnityr

Glöm inte att ställa in skålen i frysen i god tid. Gröp ur avokadon och mixa den slät med en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet. Häll smeten i glassmaskinen och kör den i 10 min. Nu har du en krämig glass och är som godast att äta meddetsamma. Du kan även ställa den i frysen men ta ut den i god tid så den hinner mjukna ordentligt. Toppa den med kokos eller något annat som riven choklad eller hackad hasselnöt för att få lite struktur. Ett tips: Ibland kan en glassmet frysa till direkt så att glassmaskinens visp stannar upp.  Rör då om med en sked.

IN ENGLISH

Recipe for avocado ice cream 3 small portions:

2 avocados
200 ml heavy cream
1 egg yolk
45-60 gram sukrin melis or sugar
1 teaspoon vanilla powder
coconut flakes for garnish

Dont´t forget to put the bowl that comes with the ice cream maker in the freezer. Scoop out the avocado flesh and mix in blender or a mixer. Add the rest of the ingredients except for the coconut and whisk until completely smooth. Freeze in the ice cream maker for ten minutes. Voila! The creamiest ice cream you ever had. I promise!

Annonser

2 reaktioner på ”Avokadoglass, enkelt och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s