Lemonad

När syrenerna blommar är det dags för lemonad. Igår gjorde jag två olika, en grön mojitolemonad och en röd med smak av jordgubb och citron. Dessa går snabbt göra och det finns inga konstiga tillsatser. Jag sötade mina med stevia men annars funkar socker eller sukrin. Varje sommar plockar jag jordgubbar med barnen och det blir alltid mer än en gång. Då gör vi lemonad, paj, glass eller äter det med vispad grädde. Dessa lemonader ska serveras med en massa is. Vilken svensk sommardag som helst!

JORDGUBBS- OCH CITRONLEMONAD

maj 299-2 maj 300  maj 331-2

When the lilacs are in bloom, it is time for lemonade. Yesterday I made two, one green mojito lemonade and a red with strawberry and lemon. These are easy to make and perfect for a summer day. I sweetened mine with stevia but sugar or sukrin is another choice. Every summer I pick strawberries with the kids and we do that more than once. We have to be creative with the strawberries becuse we always have plenty. Usually we make lemonade, pie, ice cream or just serve it with whipped cream. These lemonades should be served with a lot of ice. On any summer day!

 

MOJITOLEMONAD

maj 285-3  maj 290maj 296

 

For recipe click LÄS MER!

 

Mojitolemonad, 1 pers:

4 dl vatten
Färska myntablad
1 msk stevia eller annan sötning
Pressad lime

Skölj myntabladen och mortla med lite stevia. Bland detta med vatten och sila sedan bort det mosade bladen. Tillsätt stevia, pressad lime, is samt limeskiva och myntablad som dekoration. Smaka av och tillsätt mer sötma om du föredrar det. Serveras kall!

 

Jordgubb- och citronlemonad:

4 dl vatten
Färska jordgubbar
1 msk stevia eller annan sötning
Citron

Göra samma som ovan men här mixade jag jordgubbarna med en handmixer. Serveras kall!

 

Mojito lemonade, 1 pers:

1,5 cup water
Fresh mint leaves
1 tbsp stevia or other sweetening
squeezed lime

Rinse mint leaves and grind with a little stevia. Mix this with water and then strain off the mashed leaves. Add stevia, lime juice, ice and for decoration, a slice of lime and mint leaves. Taste and add more sweetness if you like. Serve it cold!

 

Strawberry and lemon lemonade:  

1,5 cup water
fresh strawberries
1 tbsp stevia or other sweetening
lemon

Do the same as above, but mix the strawberries with a hand mixer. Serve it cold!

Annonser

6 reaktioner på ”Lemonad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s